Preview

Siberian Herald of Agricultural Science

Advanced search

ESTABLISHMENT OF SCIENTIFIC PROVISION FOR PROCESSING BRANCHES OF AGRIBUSINESS INDUSTRY IN SIBERIA

Abstract

Data on scientific research management in the field of storage and processing of agricultural produce in Siberia are given in the historical aspect. Research institutions of this industry are presented; leading scientists and key results of their activities are named. Promising research lines for upcoming period are determined.

About the Authors

O. K. Motovilov
Siberian Research Institute of Agriproducts Processing, Russian Academy of Agricultural Sciences
Russian Federation


K. YA. Motovilov
Siberian Research Institute of Agriproducts Processing, Russian Academy of Agricultural Sciences
Russian Federation


I. V. Naumenko
Siberian Research Institute of Agriproducts Processing, Russian Academy of Agricultural Sciences
Russian Federation


References

1. Леонов А.Я., Чесноков В.И., Мизерецкий Н.И. Теоретические и экспериментальные основы расчета реактивно-струйного плавителя // Сиб. вестн. с.-х. науки. - 1990. - № 1. - С. 74-78.

2. Леонов А.Я. Разработка и обоснование технических средств и технологий переработки сырья животного происхождения: автореф. дис. … д-ра техн. наук. - М., 1997. - 52 с.

3. Беднаржевский С.С., Шафринский Ю.С., Сажинов Г.Ю. Применение стандартных образцов при контроле качества и сертификации сельскохозяйственного сырья и пищевой продукции. - Новосибирск, 1998. - 32 с.

4. Бокова Т.И. Закономерности детоксикации антропогенных загрязнителей (тяжелых металлов) в системе почва - растение - животное - продукт питания человека: автореф. дис. … д-ра биол. наук. - Красноярск, 2005. - 32 с.

5. Технология производства функциональных экопродуктов птицеводства: методические рекомендации по применению в производстве. - Новосибирск, 2012. - 39 с.

6. Вольф Т.Т. Кинетика процессов измельчения упруговязких и вязкопластических сельскохозяйственных материалов. - Новосибирск, 2008. - 116 с.

7. Волончук С.К. Научные и практические аспекты технологии инфракрасной сушки растительного сырья. - Новосибирск, 2009. - 146 с.

8. Технология переработки зернового крахмалосодержащего сырья на кормовые сахара и их использование в животноводстве: метод. руководство. - Новосибирск, 2012. - 33 с.

9. Юрченко Н.А. Биотехнологические основы производства комбинированных сыров. - Новосибирск, 2006. - 180 с.

10. Мотовилов О.К. Гидромеханическое диспергирование и его использование при производстве специализированных продуктов питания и оценка их потребительских свойств. - Новосибирск, 2011. - 140 с.

11. Луницин В.Г., Борисов Н.П. Пантовое оленеводство России; 2-е изд. и доп. - Барнаул, 2012. - 999 с.

12. Шелепов В.Г. Северное оленеводство, технология заготовки и переработки пантов, эндокринно-ферментного и специального сырья. - М.: ПОЛТЭКС, 1998. - 136 с.


Review

For citations:


Motovilov O.K., Motovilov K.Ya., Naumenko I.V. ESTABLISHMENT OF SCIENTIFIC PROVISION FOR PROCESSING BRANCHES OF AGRIBUSINESS INDUSTRY IN SIBERIA. Siberian Herald of Agricultural Science. 2014;(5):138-143. (In Russ.)

Views: 154


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 0370-8799 (Print)
ISSN 2658-462X (Online)